ENERITZ FURYAK + JOAN COLOMO

09 nov · dj· 21h · EUSKAL ETXEA
ENERITZ FURYAK + JOAN COLOMO
Preu: 6€/8€/10€ [COMPRAR]

Les primeres entrades són més barates! No triguis en comprar-les!

Les seves cançons sonen a folk, a blues i, potser, a una mica més a punk que no pas a rock. L’any passat, Eneritz Furyak decideix trepitjar el fre després d’haver tocat en diversos grups i ja amb l’experiència d’alguns concerts en colitari. Acaba Kasernarat i també una etapa. Un any després, Eneritz torna a pujar als escenaris amb noves i velles cançons acompanyada de la guitarra i de la veu.

Bere abestiek folk, blues eta punk kutsua dute. Iragan urtean Eneritz Furyak-ek geldiunea egin zuen zenbait taldetan aritu eta bakarlari gisa hainbat kontzertu eskaini ostean. Kasernarat amaitu du eta, honekin, baita aro bat ere. Urtebete beranduago, eszenatokian berragerrarazi da Eneritz abesti berri eta ederrekin, gitarra eta ahotsa lagun dituela.

D’en Joan Colomo diuen que és un crack. Parteix d’una bicefàlia cultural (Navarra i Montnegre), que transmet amb les revolucionàries voltes de rosca que ha donat a la cançó en castellà i en català. I ho fa amb descobrint-se com un mestre de la cançó de protesta, amb el nihilisme polític com a capçalera i l’amor per la relacions humanes com a alternativa. Colomo confronta una agressivitat brutal de continguts amb una commovedora candidesa formal.

Joan Colomo crack bat dela diote. Berekin duen kultur bikoiztasuna (Nafarroa eta Montnegre ditu etxe) agerian uzten du gaztelaniar eta katalan musikaz egin duen berrinterpretazioan. Protesta abestian maisu, nihilismo politikoa da nagusi bere lanean, baita pertsonen arteko harremanenei dien maitasuna ere. Colomok aurrez aurre ipintzen ditu eduki agresibitate ikaragarria eta lautasun formal hunkigarria.