GLAUKOMA

01 des · ds· 20:30h · Bóveda
GLAUKOMA
10/12€ · [COMPRAR]

El tercer treball dels tolosarres Glaukoma no és suau i edulcorat com és habitual actualment. Kalima no el produeix la fàbrica Disney, sinó Bonberenea, i el disc és tan sec com enganxós a la vegada, com pot ser només la sorra.A Kalima es pot apreciar l’estil Glaukoma però amb més profunditat, més directe, més sec. La maduresa i els dies que vivim cremen la joventut juvenil. El mar tampoc és el de la infància, ja que és el mar de l’oblit i la mort.

Es pot ballar amb Kalima. es pot tenir bon rotllo amb Kalima. Però alguna cosa s’ha trencat dins de nosaltres i en el nostre entorn. Si no ho entens en 13 cançons, en basc i en castellà, “hay algo aquí que va mal…”

Kalima Glaukoma tolosarren hirugarren lana ez da garai hauetan ohikoa den lan goxo eta onbera. Kalima ez du Disney etxeak ekoitzi, Bonbereneak baizik, eta diskoa lehorra eta likitsa da aldi berean, harea soilik izan litekeen moduan. Kaliman ohiko Glaukoma atzeman liteke, baina helduago, zuzenago, lehorrago. Helduaroak eta  bizi ditugun egunek erre egiten dute gaztaroko alaitasuna. Itsasoa ere ez da haurtzarokoa, ahanzturaren eta heriotzaren itsasoa baita.

Dantza, dantza liteke Kalimaz. Ondo pasa, ondo pasa liteke Kalimaz. Baina zerbait apurtu da gure barnean, gure inguruan. 13 kantatan ez baduzu ulertzen, euskaraz eta gazteleraz, hay algo aquí que va mal…